De geschiedenis

De Sijnsmeester is in 1980 gebouwd als gemeentehuis voor de gemeente Houten. Nadat de gemeente in 1987 een nieuw gemeentehuis betrok, heeft het pand dienst gedaan als bedrijfsverzamelgebouw. In 2016 is door de nieuwe eigenaar, Dekker OGB, een plan ontwikkeld om het pand te transformeren naar appartementen, waarbij de nadruk ligt op startersappartementen. Dit zijn tweekamerappartementen met een oppervlak vanaf ca. 42 m2 tot 160 m2. Hieronder is het oude pand te zien, samen met een impressie van het nieuwe complex.

Centrale hal oude Sijnsmeester

Centrale hal van oude Sijnsmeester

Voorzijde oude Sijnsmeester

Voorzijde van oude Sijnsmeester

Zijkant oude Sijnsmeester

Zijkant van oude Sijnsmeester

De toekomst

Kom wonen in een bruisende, nieuwe woonomgeving. Kantoren worden appartementen, Houten wordt een stad. Boodschappen nodig, shoppen of lekker een hapje of drankje doen? Dan loop je in 5 minuten naar het centrum van Houten, Het Rond. Of pak een terrasje in het gezellig Oude Dorp. Binnen Houten kun je alles lekker op de fiets doen, want Houten is dé fietsstad van Nederland. Ook stap je zo op de trein, waarmee je in 10 minuten op Utrecht Centraal staat en met de auto zit je binnen een kwartiertje op de A27 en de A12.

Het is straks heerlijk thuiskomen in De Sijnsmeester. Lekker genieten van de zon op je ruime balkon of dakterras. Heb je groene vingers? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een appartement met tuin op de begane grond. Duurzaamheid staat voorop bij de herontwikkeling van De Sijnsmeester. Ieder appartement is All Electric, heeft driedubbel glas en ventilatie met warmteterugwin-unit. Buiten vind je parkeerplaatsen die zijn bestraat met klimaatadaptieve tegels, waardoor het regenwater op eigen terrein wordt geïnfiltreerd. Als je daar de zonnepanelen op het dak nog bij optelt, zijn we niet alleen goed bezig voor het milieu, maar heb je straks ook nog eens een lekker lage energierekening.

Op de begane grond zijn de appartementen een slag groter en voorzien van een eigen tuintje. Heb je liever een ruimere keuken? Kijk dan eens naar het Startersappartement Plus, zowel mogelijk met een ruim balkon als met een dakterras. Op de hoek van elke verdieping vind je een driekamerappartement en op de bovenste verdieping zijn drie geweldige penthouses te vinden waarvan de grootste zelfs een oppervlak heeft van ruim 160 m2 met geweldige dakterrassen aan beide zijden van de woning.

Elk appartement heeft wel iets te bieden. Zo kun je kiezen tussen een tuin, balkon of dakterras, maar denk ook aan de binnenkant van je nieuwe huis. Heb je liever een driekamerappartement? Kijk dan naar de Hoekappartementen. Of wil je graag alle ruimte in de keuken? Dan ga je misschien wel voor het Startersappartement Plus. Wil je geweldig luxe wonen met uitzicht over heel Houten, dan is een van de penthouses echt een must.

Boodschappen nodig, shoppen of lekker een hapje of een drankje doen? Dan loop je in 5 minuten naar het centrum van Houten, Het Rond. Ook stap je zo op de trein, waarmee je in 10 minuten op Utrecht Centraal staat en met de auto zit je binnen een kwartiertje op de A27 en de A12. Binnen Houten kun je alles lekker op de fiets doen, want Houten is dé fietsstad van Nederland.